Blog en recepten

Wil je inspiratie opdoen om je eigen gezonde levensstijl te creëren? Leuk, mijn steun heb je alvast!

Hier vind je alles over holistische gezondheid, simpel & intolerantievriendelijk eten, mindful leven, en meer...

Veel leesplezier!

Holistische gezondheid

5 tips om je verzadigingspunt te herkennen

In dit artikel geef ik je vijf concrete tips over hoe jij je eigen unieke verzadigingspunt kan leren kennen. Neem er maar al een notebook en pen bij, want deze ga je willen opschrijven en toepassen ;)!

Lees meer »
Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash
Holistische gezondheid

Hoe weet je wanneer je genoeg gegeten hebt?

Wat heeft mijn lichaam nodig opdat het voldoende goede voedingsstoffen binnen krijgt? Wat is een ideale portie voor mij? Hoe weet ik dat ik genoeg heb gegeten? Dit en tal van varianten op deze vragen krijg ik als gezondheidscoach heel vaak te horen. En ik ben altijd blij met deze vraag, want in mijn ogen is dit een teken dat je graag een betere voeling wilt krijgen met je lichaam en met je eten. In dit artikel geef ik je wat meer uitleg over dit onderwerp.

Lees meer »
Recepten

Vier zomerse lunchideeën

Op zoek naar makkelijke, simpele én lekkere lunchrecepten? Look no further, ik zet in dit blogje alvast 4 op een rij. Glutenvrij, zonder zuivel (vegan), op een eitje in het laatste recept na ;)! Smakelijk!

Lees meer »
foto: unsplash
Holistische gezondheid

Welke groenten en fruit koop je best biologisch?

Elk jaar publiceert de EWG (Environmental Working Group) een lijst van groenten en fruit waarop na onderzoek het meeste en minste pesticiden worden teruggevonden. Deze lijst kan je als leidraad gebruiken in de supermarkt.

Lees meer »
vegan wafels met havermout en appelmoes glutenvrij
Recepten

Havermoutwafels met appelmoes

Deze vegan wafels met havermout en appelmoes zijn glutenvrij, voedzaam en ideaal als snel ontbijt of tussendoortje. Verder zijn ze natuurlijk gezoet door de appelmoes en een lepeltje kokosbloesemsuiker (hoewel je deze laatste ook achterwege kan laten ;)). Smakelijk!

Lees meer »
foto: unsplash
Holistische gezondheid

Is biologisch beter?

In dit artikel probeer ik een antwoord te vinden op de vraag of biologische voeding een betere keuze is voor de gezondheid van de mens enerzijds, en voor het milieu anderzijds.

Lees meer »
Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids