IMG_7272

Cashew-Ahorn Granola

Granola is in onze ogen een van de gemakkelijkste opties om in geen tijd een huisgemaakt en voedzaam ontbijt op tafel te zetten. Ideaal om veel van te maken als je wat tijd hebt en daarna dagen/weken de vruchten van te plukken!

Er zijn ontelbare versies granola (soort krokante ontbijtgranen) te vinden op het internet, maar wij houden het de laatste tijd graag wat eenvoudiger. Hannelore ging op een dag aan de slag en haalde alles uit de kasten wat we op dat moment in voorraad hadden. Et voilà, deze cashew-ahorn granola was geboren! Inmiddels staat deze al maanden bijna elke week in de oven, zo gemakkelijk en lekker vinden we het!

Combineer je granola met de yoghurt of melk die je verkiest, en voeg wat vers fruit toe mocht je dit wensen. Onze favoriete combinaties van dit moment zijn met kokosyoghurt of volle Griekse yoghurt (voor Maxime), mandarijntjes en een krokante appel.

Cashew – ahorn granola

Wat heb je nodig?

  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 1 el ahornsiroop
  • ¼ tl grof zeezout
  • ½ tl kaneel
  • 150 g grove havervlokken
  • 50 g (of meer) cashewnoten
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • klein handvol kokoschips

Handen uit de mouwen!

Verwarm de oven voor op 170°C.

Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. De gemakkelijkste optie is om alles samen in de kookpot te doen waar je de kokosolie in hebt laten smelten (minder afwas ;-)). TIP: Als je de kokosolie zelf gaat smelten (tenzij het hartje zomer is, zal dit meestal het geval zijn), laat op een erg laag vuurtje smelten. Je hebt maar heel even warmte nodig, daarna kan je het vuur afzetten en zal de olie vanzelf verder smelten!

Alle havervlokken, pitten en noten zouden nu in een flinterdun laagje kokos/ahorn bedekt moeten zijn. Als je teveel vloeistof hebt, voeg je nog wat extra havervlokken toe.

Verspreid de ongebakken granola vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in de voorverwarmde oven.

Ga er even met een lepel doorheen na ongeveer 15 minuten, zodat alle kanten gelijkmatig kunnen bakken.

Na 25 à 30 minuten zou je granola mooi goudbruin moeten zijn. Houd wel goed in de gaten, elke oven is anders en we willen geen aangebrande granola op de ontbijttafel :-)!

Happy baking en laat het je smaken!

Liefs, Hannelore & Maxime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids