Contact

Let's get in touch!

Let's connect!

Adres Return The Flavour

FAQ

WAAR VINDEN DE GESPREKKEN PLAATS ?

Gesprekken vinden ofwel bij mij thuis plaats, waar ik mijn eigen praktijk heb. Ofwel online, via videogesprek. En dus vanuit het comfort van je eigen rustige omgeving.

Intakegesprekken gaan altijd door via videogesprek. Daarna kan je aangeven welke optie voor jou het beste uitkomt.

Wat is een holistische visie op gezondheid?

Holistisch wil zeggen dat alles met elkaar samenhangt. Op vlak van gezondheid betekent dit dat er naar de mens in zijn geheel wordt gekeken. Hierbij worden vier pijlers onderscheiden: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Concreet wil dit zeggen dat zowel je eet- en levensstijl, maar ook je emotionele ingesteldheid, erfelijke en externe omgevingsfactoren maken wie je bent en hoe je je voelt. Voorbeelden van deze verschillende factoren kan je begrijpen als wat op je bord ligt, lichaamsbeweging, stressmanagement, hoe je in relaties staat, je carrière, enzovoort.

Past alles als een puzzel in elkaar? Dan ben je in balans en stroomt de energie vrij door je lijf. Je voelt je fit en levendig. Kortom, je voelt je goed in je vel. Als je uit balans bent en je energie als het ware geblokkeerd wordt, kan zich dat op verschillende manieren uiten. Het is dus van belang om dieper te durven graven en het volledige plaatje in kaart te brengen.

WAT IS DE BEDOELING VAN HET KENNISMAKINGSGESPREK ?​​

Het doel van een eerste kennismaking is tweevoudig. Enerzijds kan jij bepalen of holistische coaching iets voor jou is en of je klaar bent om je gezondheid op de eerste plaats te zetten. Anderzijds zal ik als coach inschatten of jouw gezondheidsdoelen binnen mijn ervaringsdomein passen en of ik je dus zal kunnen helpen.

Moet ik me voorbereiden op de coachingssessies ?

Ja en neen. In voorbereiding op het kennismakingsgesprek zal ik je vragen om een vragenlijst in te vullen. Deze lijst neemt ongeveer 10 minuten in beslag en is gemakkelijk online in te vullen. Je ontvangt een link via e-mail nadat je je aangemeld hebt voor het eerste gesprek.

Verder heb je enkel een smartphone of laptop met een goede internetverbinding nodig waarmee je kan videobellen (of gewoon bellen als je dit fijner vindt).

Geef je voedingsadvies of schrijf je supplementen/medicatie voor ?

Goede vraag! Neen, dit ligt niet binnen mijn domein. Het geven van voedingsadvies laat ik over aan getrainde diëtisten. Het voorschrijven van supplementen of medicatie laat ik over aan je huisarts of specialist.

Als holistisch gezondheidscoach ligt mijn focus op de relatie tussen voeding en levensstijl, en hoe beiden je gezondheid beïnvloeden. Ik bied ondersteuning en houd je verantwoordelijk voor de persoonlijke aanpassingen die je op weg helpen naar een beter welzijn.

WAAR KOMT DE NAAM RETURN THE FLAVOUR (RTF) VANDAAN ?

De uitdrukking “return the favour” in het Engels betekent “een wederdienst bewijzen”. Toen RTF enkele jaren geleden nog enkel een receptenblog was die ik startte samen met mijn vriend Maxime, was het doel om koken voor personen met voedselintoleranties (yours truly!) aantrekkelijk en smaakvol te maken (“flavour” betekent “smaak” in het Engels). We vonden deze woordspeling leuk en passen bij onze missie.

Vandaag doe ik nog steeds hetzelfde met het enige verschil dat het aanbod is uitgebreid. Als holistisch coach pak ik meer aan dan alleen voeding. Ook slaap, lichaamsbeweging, stressmanagement, carrière, relaties, … behoren nu tot het bereik van deze website.

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids