IMG_20191203_122335

Gemberthee-tonic om je weerstand aan te sterken

Ik hou ervan om natuurlijke middeltjes te gebruiken om mijn algemene gezondheid te ondersteunen. Zeker wanneer ik me ziek begin te voelen, wil ik mijn immuunsysteem een duwtje in de rug te geven en dat doe ik het liefst op een natuurlijke manier.

Herkenbaar? Dan is deze tonic wellicht iets voor jou!

Wist je trouwens dat tonic letterlijk “levenselixir” betekent? Jawel, het is niet enkel dat sprankelende drankje dat iedereen kent, maar verwijst naar een oppeppende drank met helende eigenschappen.

Gemberthee-tonic: wat zit er allemaal in?

  •  3 cm gember, in reepjes of geraspt
  •  Sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • Voel je je extra fancy? Dan kan je nog vers geraspte kurkuma en een beetje cayennepeper toevoegen. Geeft je ongetwijfeld nog een extra kick!

Heb je niet alle ingrediënten in huis? Geen nood, alles op zichzelf heeft ook al heel wat gezondheidsvoordelen.

Waarom net déze ingrediënten?

–> Gember is van nature anti-inflammatoir en bevat veel antioxidanten, bovendien kan het de spijsvertering bevorderen en helpt het tegen misselijkheid.

–> Citroen is een natuurlijke booster van vitamine C, ondersteunt immuunsysteem en helpt je lichaam afvalstoffen verwijderen (o.a. naar toilet gaan).

–> Appelciderazijn heeft antibacteriële eigenschappen (kan o.a. helpen bij keelpijn).

Tips om deze tonic klaar te maken:

  1. Kook vers water en laat enkele minuten afkoelen vooraleer je de ingrediënten toevoegt (je wilt je thee immers niet van zijn medicinale krachten ontdoen).
  2. Schil en snijd de gember, pers de citroen, vul een eetlepel met appelciderazijn en voeg alles bij je water. Laat even trekken en drinken maar! Je kan ook meer maken om in de koelkast te bewaren en op een later moment in de week te drinken (koud of warm).
  3. Het meeste voordeel zal je ervaren wanneer je er een gewoonte van kan maken. Elke ochtend voor je ontbijt bijvoorbeeld. Lukt dit je niet, dan is dat ook oké natuurlijk! Je kan het ook af en toe drinken wanneer je ziek bent of je niet zo lekker voelt ;-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids