IMG_4900

Ontbijt inspiratie

Vind jij het moeilijk om inspiratie te vinden om ’s ochtends iets voedzaams te eten? Dan is deze blogpost op jouw lijf geschreven. Ik deel al mijn favoriete ontbijtrecepten die ik over de jaren heen heb getest en goedgekeurd. Enjoy en laat het je smaken!

Havermout

Het allereerste ontbijt dat ik ben gaan eten in het begin van mijn gezondheidszoektocht, is havermout. We zijn nu vele jaren later en ik eet het nog steeds meerdere keren per week. Ik weet dat niet iedereen hier even zot van is, maar ben jij al aan de havermout?

Ik wissel graag af, zo houden we het interessant :). Hier heb je enkele recepten die op de blog staan. Welke ga jij eerst uittesten?

Granola

Nog een topper is granola. Ik heb jarenlang zelf mijn granola gemaakt. Zo makkelijk, goedkoper dan de kant-en-klare in de supermarkt en je kan zelf kiezen wat je er in doet. Ideaal voor een meer gezonde levensstijl!

Deze twee recepten staan op de blog:

Chiapudding

Nog een ontbijtje dat ik regelmatig klaarmaak, is chiapudding. Ken je dit al? Neen? Neem dan snel een kijkje hoe ik het klaarmaak. Oorspronkelijk schreef ik dit receptje uit om als dessert te serveren, maar met een paar andere toppings erbij, kan het perfect als voedzaam ontbijt :)!

Smoothies

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de smoothie-hype nooit helemaal heb begrepen. Ik ben dan ook nooit echt mee op de trein gesprongen… Maar zo nu en dan kan ik er wel echt zin in hebben! En dan maak ik meestal een versie zoals deze:

Pannenkoeken en wafels

Om deze lijst écht volledig te maken, mogen wafels en pannenkoeken natuurlijk niet ontbreken. Ik weet dat dit type ontbijt meestal wat meer tijd inneemt. Maar in mijn ervaring maak je altijd wat teveel… en laat dat nu net superhandig zijn. Je kan al mijn recepten makkelijk invriezen, dus ideaal wanneer je eens geen inspiratie hebt in de ochtend.

Welk recept wil je nu zelf als eerste uitproberen?

Smakelijk! Liefs, Hannelore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids