IMG_7581

Gezondere appelcake

Een cake zonder boter en enkel natuurlijk gezoet? Oh yes please!

 

Kan jij ook zo genieten van een stuk cake bij de koffie of thee? Ikzelf kan daar nu eens echt gelukkig van worden. Het was hoog tijd dus om wat meer te experimenten met het maken van mijn eigen gebak.

Omdat ik vind dat de meeste cakes met heel veel suiker gemaakt worden en weinig voedzaam zijn, ben ik op zoek gegaan naar een cake die net dat tikkeltje gezonder is. Geen gemakkelijke opgave, maar…

Mijn missie is geslaagd, vind ik! Want deze cake smaakt heerlijk, is natuurlijk gezoet en niet al te vettig. Helemaal “Return the Flavour”-proof!

 

Veel bakplezier!

Xx Hannelore

 

Ps: Dit gebak is niet glutenvrij. Maar ik hoop in de toekomst nog meer te kunnen experimenteren om er dan ook eens een glutenvrije versie van te maken :-)!

 

Benodigdheden: 

Droge ingrediënten

  • 280 g speltbloem
  • snuf zout
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel natriumbicarbonaat
  • 1 theelepel gemalen vanillestokje

 

Natte ingrediënten

  • 125 ml extra virgin olijfolie
  • 30 g rauwe honing
  • 3 eieren, bio
  • sap + zeste van 1 citroen

 

Overige ingrediënten

  • 1 grote, rode appel, in blokjes + met schil
  • 100 g rozijnen

 

Ready, set, bake!

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Snijd de appels in stukjes en zet opzij.
  • Meng de droge ingrediënten.
  • Voeg de natte ingrediënten toe en meng grondig totdat alle klonters verdwenen zijn.
  • Schep de appels en rozijnen doorheen het deeg.
  • Leg bakpapier in een cakevorm en giet het deeg erin.
  • Laat 1 uur bakken. Als een mes er schoon uitkomt, is het klaar.

 

Laat het je smaken! Gaat dus heerlijk samen met een tasje thee of koffie, try it!

Plus, ongeveer 3 dagen te bewaren in een luchtdichte pot (best in ijskast). Of ook makkelijk in te vriezen en mee te nemen als snelle snack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids