IMG_20171016_102935

Gili Air – Lombok (Indonesië)

Deze week hebben we jammer genoeg geen tijd gehad om een nieuw recept uit te schrijven voor jullie, lieftallige volgers. We hebben drukke tijden achter de rug, met als grootste gebeurtenis een verhuis. Waarschijnlijk zijn jullie intussen allemaal op de hoogte, maar vanaf nu kunnen we niet enkel België onze thuis noemen, maar ook Italië! We hebben samen de keuze gemaakt om een tijdje tussen de Toscaanse heuvellandschappen te vertoeven!

La dolce far niente hebben we nog niet mogen meemaken. Vorige week reden we nog met ons hebben en houden op Franse, Duitse en Italiaanse snelwegen, deze week stonden we te koken in een rommelige keuken en zaten we te eten op krukjes. Hier komt volgende week vast verandering in als we eindelijk wat meer tijd hebben om alles een gepaste plaats te geven. Verhuizen mag dan wel stressy en zwaar zijn, het heeft ook iets gezelligs! De Italiaanse manier van denken in acht genomen, proberen we ons la dolce vita snel eigen te maken.

Zonsopgang om 6u20 op het strand

Ondertussen lijkt onze reis naar Bali en Gili Air een eeuwigheid geleden! Zoals beloofd zullen we jullie deze week voorzien van onze lievelingsadresjes op Gili Air. Dit is een klein eilandje dat deel uitmaakt van Lombok, een van de vele eilanden die Indonesië rijk is. De Gili’s zijn sinds enkele jaren zeer geliefd bij toeristen die naar naar Indonesië afreizen. Waarom dit zo is, is niet zo ver te zoeken. Je hebt er zon, zee en strand, maar ook lekker eten, een relaxed sfeertje en een gezellige bedrijvigheid. Naast Gili Air bestaan de Gili’s uit Gili Trawagan en Gili Meno. Het eerste eiland wordt door menig toerist ook omschreven als het feesteiland, het laastse is dan weer het uiterste en zeer rustig en ongerept. Gili Air kan je het beste situeren tussen deze twee extremen. Je hebt van beiden een beetje, maar niet te veel. Perfect voor ons dachten we, en dit is ook gebleken.Captain Coconuts, Gili Air

Slechts enkele maanden open, maar Captain Coconuts lijkt reeds zijn plaats als health bar te hebben gewonnen. We hoeven er dan ook niet veel woorden aan vuil te maken, als we terugdenken aan ons verblijf op Gili Air, denken we vooral terug aan deze plaats. En aan hun salted peanut butter smoothie! We hopen dan ook dat we in de toekomst nog eens terug kunnen gaan, want we hebben nog niet alles van de kaart kunnen uittesten! Als je wil chillen, lekker wil eten en drinken en al dan niet een frisse duik in het zwembad wil nemen, ben je hier aan het goede adres.

Banana pancakes met zicht op het zwembad (dat jullie niet zien, sorry ;-)) @ Captain Coconuts

Gili Bliss, Gili Air

Vroeg uit de veren en zin in een gezond ontbijt? Ga dan naar Gili Bliss, vlakbij het haventje van Gili Air! In dit oergezellige houten huisje zorgen enkele vriendelijke dames voor overheerlijke en vooral erg kleurrijke maaltijden. Banana pancakes met havermout, een chocolade-smoothiebowl of een tropische smoothie, hier kan het allemaal. Ontbijt de hele dag door, dat ook! De wachttijd kan hier een beetje oplopen als het druk is, maar who cares, je bent op Gili Air! Bestel een kopje Lombok-koffie en kijk rustig naar de mensen die in en uit de haven lopen, je geduld zal beloond worden.

Ontbijt @ Gili Bliss

Le Sate Bar, Gili Air

Le Sate Bar hebben we via TripAdvisor gevonden. Deze bar staat hoog aangeschreven en dat hebben niet enkel wij geweten. Het is de ideale plek om ’s avonds ongedwongen te gaan eten, maar ga best op tijd want het kan snel druk worden. In een klein straatje kan je vanop je kruk met één oog toekijken hoe iemand ijverig satés staat te bakken, terwijl je met je andere oog een live sportwedstrijd meepikt. Gezellig is het er in ieder geval, lekker ook! Er is keuze uit een brede waaier aan saté’s waaronder kip, tempeh, tofu, ananas en maiskolven. We zijn er niet helemaal uit of we deze plek zouden aanraden aan iemand die geen vlees eet, maar zelfs als vegan kan je er je buikje rondeten! De huisbereide aardappelchips zijn memorabel!

De satéman @ Le Saté Bar

Omdat ook hier opties te over zijn, geven we je nog enkele andere adressen van eetplekken die een bezoekje waard zijn:

Pachamama is the place to be volgens verschillende bronnen op het internet. Het menu is enorm creatief, veelzijdig en een waar festijn voor iedere soort eter. Laat je bijvoorbeeld verrassen door hun salade met vers geplukte varens of huisgemaakte kombucha, het zal je niet ontgoochelen.

Mowies voor een drankje en hapje op het strand bij zonsondergang.

Lunch @ Mowies met een “houtskool”burger en glutenvrije toast van gierst met hummus

H20 Yoga voor een van de beste yogalessen die je ooit zal volgen. Er is ook een café – Good Earth Café – waar je voor of na de yoga kan genieten van een heerlijke smoothie of stevig ontbijt.

Ziezo, we zijn door onze vakantie “spam” heen. Binnenkort gaan we opnieuw onze (Italiaanse) keuken onveilig maken en jullie verwennen met veel meer lekkers! Tot dan, fijn weekend!

X Hannelore en Maxime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids