IMG_7626

Huisgemaakte Klassieke Pesto

Niets boven een simpele huisgemaakte pesto, niet waar?

Zoals je weet – of niet 😉 – heb ik de voorbije jaren heel wat tijd doorgebracht in het prachtige Italië. Ik kan dan ook met heel veel enthousiasme zeggen dat mijn liefde voor eten daar alleen maar is gegroeid! Zo een prachtige keuken, kwaliteitsvolle producten en zalig simpele gerechten. Oh, wat mis ik het!

Als ik zou mogen kiezen, zou ik elke dag Italiaans eten. En neen, dan bedoel ik niet elke dag een pizza, haha! Er zijn zoveel andere gerechten die het land typeren, dat het nooit gaat vervelen. Neem bijvoorbeeld pesto. Je kan er zoveel richtingen mee uitgaan…

Maar vandaag houd ik het graag simpel en deel ik het allerbasisreceptje dat je met een handvol lekkere ingrediënten zo hebt klaargemaakt.

Slechts 5 ingrediënten heb je nodig om deze lekker eenvoudige pesto klaar te maken. Ideaal als je inspiratie zoek is of je simpelweg nood hebt aan comfortfood dat toch vers en gezond is.

Je kan je pesto eten met pasta voor een heel klassiek gerecht. Of je kan ervan genieten met heerlijke groentjes uit de oven of op je aardappelpuree. Allemaal jum jum jum!

Laat het je alvast smaken!

Liefs, Hannelore

Ingrediënten: (voor +/- 4 personen)

  • 100 g parmigiano, in stukken gesneden
  • 75 g verse basilicum
  • 75 g pijnboompitten
  • 50 ml olijfolie (beste kwaliteit die je kan vinden!)
  • snuf zout naar smaak
  • 1 el citroensoep, of meer naar smaak
  • optioneel: teentje look (wij maken het liefst zonder)

 

Go go go!

Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine (machine met messen ;)). Laat mixen zolang het op pesto begint te lijken. Hehe, zo simpel!

Vergeet niet te proeven! Voeg zout en/of citroensap toe indien gewenst.

Smakelijk!

Ps: wist je dat je pesto ook kan invriezen? Ideaal voor een mealprep-zondag dus ;-)! Wil je graag de kneepjes leren om meerdere maaltijden tegelijk voor te bereiden? Binnenkort organiseer ik een workshop (meer info lees je hier!). Misschien tot dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids