IMG_20210602_164345

Koude pastasalade met groene asperges en frisse yoghurtsaus

Afgelopen week had ik de eer om een kookworkshop te hosten voor een groep studenten waarbij de nadruk lag op de impact van voeding op ons fysiek, mentaal en emotioneel welzijn. Dit is zo een boeiend thema – al zeg ik het zelf 😉 – en binnenkort zal ik er zeker meer over vertellen.

Voor nu beperk ik me tot de praktische kant: het koken. Want natuurlijk hebben we de handen uit de mouwen gestoken, dat was zo leuk!

Zo maakten we oa. deze koude pastasalade met erwtjes, groene asperges en een yoghurtsaus op basis van volle yoghurt, citroen en olijfolie. Zó makkelijk, snel klaar te maken en zó heerlijk zomers!

En omdat dit gerecht zo goed in de smaak is gevallen, deel ik hier graag het recept met jou. Wanneer ga jij dit maken?

Koude pastasalade met frisse yoghurtsaus

Voor +/- 2 porties (*)

  • 200 g pasta naar keuze (**)
  • +/- 100 g groene asperges
  • +/- 100 g erwtjes (ik gebruik diepvrieserwtjes)
  • handvol verse basilicum
  • 2 el volle yoghurt
  • sap van halve citroen
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

* Voel je vrij om meer of minder van elk te gebruiken, of om andere groentjes te kiezen.

**Geen idee hoeveel je moet koken: ik reken 75 à 100 g pasta p.p. – afhankelijk of het een hoofd- of bijgerecht is.

Aan de slag!

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Na het koken en afgieten, spoel je de pasta grondig af met water. Dit doe je om plakken te voorkomen. Laat vervolgens afkoelen.

Terwijl de pasta kookt, maak je de groentjes klaar. Neem de erwtjes uit de diepvries en zet opzij (deze hoeven niet op voorhand te ontdooien). Spoel de asperges schoon, breek onderste 3 à 4 cm van de steel en schil eventueel nog zo’n extra 2 cm om harde draadjes te vermijden. Snijd de asperges daarna in stukken van +- 3 cm lang.

Pak een grote pan en doe de asperges erin. Stoof ze lichtjes aan. Voeg daarna de erwtjes toe. Laat sudderen op een middellaag vuur. Na een tiental minuten kan je eens prikken in een asperge om te voelen of ze gaar zijn. Voeg eventueel een mini-bodem water toe aan de pan om het proces te versnellen of om verbranden te voorkomen. Wanneer zowel asperges en erwtjes beetgaar zijn, laat je ze afkoelen op een koel bord.

Tijd om de pastasalade te bereiden: voeg pasta en groenten samen in een grote kom. Trek de basilicum in stukjes met je handen en voeg toe. Tot slot meng je de yoghurt, citroen en olijfolie er grondig doorheen. 

Proef en kruid bij naar smaak. (Niet vergeten ;)!)

Heerlijk als bijgerecht bij een bbq of lekker als hoofdgerecht met eventueel nog een extra slaatje, bijvoorbeeld deze tomatensalade, wat feta, mozzarella of parmezaanse kaas ter afwerking.

Enjoy!!

Veel liefs, Hannelore

Ps: Zie jij een gratis coaching sessie wel zitten? Top, ik heb jouw hulp nodig om een nieuw en supertof aanbod te ontwikkelen… en in ruil verloot ik 3x 30 min sessie tussen alle deelnemers. Het enige wat ik van je vraag is om enkele vragen te beantwoorden. Alvast bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids