IMG_20201010_181500

Lichte curry met tofu en paksoi

Zin in een lekkere maaltijd die als een knuffel aanvoelt? Dan is deze curry jouw go-to! Heel makkelijk te maken, verwarmend, maar bovenal heel voedzaam. Ideaal als je meer plantrijke voeding op je menu wil zetten en vaker een dagje vegetarisch wil eten.

Met een lekkere curry mag je me altijd plezieren. Als je de blog al wat langer volgt, heb je dit misschien al gemerkt. Zo heb ik nog een aantal curry-recepten. Dus als je meer inspiratie zoekt, weet je waar je kan kijken ;). Enkele voorbeelden: een veggie curry met kikkererwten, een zachte curry met kip, of een scampi-curryhapje.

Keuze genoeg dus. Maar laten we eerst dit recept eens van dichterbij bekijken.

Veel kookplezier!

Benodigdheden (voor +/- 4 porties)

  • Paksoi, 1 grote of 2 kleine, in stukken gesneden
  • 250 gram erwtjes (diepvries)
  • 250 gram boontjes (diepvries)
  • 1 ui, versnipperd*
  • 2 teentjes knoflook, geperst*
  • 2 cm gember, fijngehakt
  • 2 el currypoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 eetlepels passata (pure tomatensaus)
  • 250 ml kokosmelk (uit blik of brik)
  • scheutje havermelk
  • olijfolie
  • +/- 2 el citroensap
  • snuf zout

Voor de tofu:

  • 1 blok tofu, in blokjes gesneden
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl currypoeder
  • snuf zout

* eet je momenteel even FODMAP-arm dan laat je de ui en knoflook weg.

Ready, steady, cook!

Start met de tofu in een marinade te zetten. Dit geeft meer smaak aan je gerecht en maakt tofu “eetbaar”, if you know what I mean ;).

Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 cm. Maak de marinade en meng ahornsiroop, olijfolie (of sesamolie), curry en zout. Smeer de blokjes ermee in. Zet opzij.

Was alle groenten, en snij de paksoi, knoflook, ui en gember. Zet de andere ingrediënten binnen handbereik zodat het wokken kan beginnen.

Neem je wokpan en doe er een scheutje olijfolie in (kokos- of sesamolie passen ook goed in dit gerecht). Begin vervolgens met het wokken van de erwtjes en boontjes. (Deze hoef je in principe niet op voorhand te ontdooien, handig!).

Als de erwtjes en boontjes zacht zijn (niet bruin!), doe ze in een schaal en zet opzij.

Daarna wok je de paksoi. Laat deze zacht worden (duurt slechts enkele minuten) en doe deze dan bij de erwtjes en boontjes.

Vervolgens ga je de tofu wokken. De tofublokjes mogen goudbruin kleuren alvorens je ze aan de groenten toevoegt.

Nu maak je de saus: doe de versnipperde ui, knoflook en gember in de wokpan. Voeg een scheut olie toe en laat op een laag vuurtje zacht worden.

Voeg dan het curry- en paprikapoeder toe. Laat kort bakken, vergeet niet te roeren :).

Nu mogen alle andere ingrediënten worden toegevoegd: de kokosmelk, een scheut havermelk, passata, citroensap en zout naar smaak. Ook de groentjes en tofu die je opzij hebt gezet mag je er terug bijdoen.

Nog even goed roeren, 2 minuten laten doorkoken en klaar!

Heel lekker geserveerd met rijst, een salade, fijngehakte nootjes en een beetje chilivlokken.

Smakelijk!

Liefs, Hannelore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids