IMG_7687

Luchtige Vegan Pancakes

Pannenkoeken op het menu? Daar wordt ik nu eens instant happy van! Heb jij dat gevoel ook?

Omdat ik dus heel graag pannenkoeken eet en hier dan ook graag wat variatie in heb, deel ik vandaag een recept voor simpele American-style pancakes met jullie.

Deze zijn veganistisch (ja hoor, zonder ei gebakken), lekker en makkelijk klaar te maken. Ze liggen in lijn met een eerder gerecht voor American Pancakes dat ik op de blog deelde (years ago!), maar toch dat tikkeltje anders klaargemaakt ;-)!

Een hele tijd geleden vond Maxime dit recept toevallig ergens (in de krant geloof ik?) en heeft het al on-tel-bare keren voor mij klaargemaakt. Dit zegt genoeg, hé?!

Zelf ook eens proberen? Zeker doen! Hieronder vind je het recept. Smakelijk!

Liefs,

Hannelore

Ps: Deze pancakes zijn niet glutenvrij. Ik heb ze nog niet getest met een glutenvrij meel… Binnenkort zal ik daar eens mee proberen experimenteren. Voor nu denk ik dat het recept het meeste succes heeft mét gluten!

Luchtige vegan pancakes

Ingrediënten (voor +/- 15 kleine pancakes)

125g bloem, gezeefd (bv. spelt)

2 el kokosbloesemsuiker

1 el bakpoeder

snuf zout

250 ml plantaardige melk (bv. amandel of kokos)

¼ tl vanillepoeder (bourbon) OF 1 tl vanille-extract

1 el appelciderazijn (hierdoor worden ze zo luchtig!)

kokosolie (of boter als je wil) om te bakken

Let’s bake us some pancakes!

  1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Zet opzij.
  2. Meng nu in een andere kom de melk, vanille en azijn.
  3. Voeg de kom met vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten. Meng goed met een klopper tot alle klonters weg zijn.
  4. Laat 5 minuten staan.
  5. Ondertussen neem je je koekenpan en verhit je kokosolie op middelhoog vuur (boter of ghee kan ook als je niet strikt vegan eet).
  6. Bak nu de pannenkoekjes in de pan. (Kleine pannenkoekjes hebben meer succes voor dit recept in plaats van grote).
  7. Eerst zal het deeg beginnen bubbelen (dit is normaal!). Wanneer ze droog zijn aan de bovenkant, draai je ze om.
  8. Bak zo het deeg op, en serveer vervolgens met je favoriete beleg, fruit of zoetigheid.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids