Mijn Verhaal

Hi there!

Ben jij nieuwsgierig waarom ik doe wat ik doe en hoe Return The Flavour precies is ontstaan? Maak jezelf alvast een kopje thee en nestel je gezellig onder een dekentje… Ik neem je graag mee in mijn persoonlijke verhaal.

Hannelore Osselaer mama verhaal chronische vermoeidheid

Mijn Gezondheid 

Jaren geleden werd ik ziek. Geen fut, geen energie, en een hele waslijst aan diverse fysieke en mentale klachten. Om een lang verhaal kort te maken, zal ik je een kleine inkijk geven in deze waslijst…

Here we go:

Chronische vermoeidheid

Stramme + pijnlijke spieren

Uitgeputte bijnieren

Voedselintoleranties

Opgeblazen buik

Leaky gut

Prikkelbare darm

Serieuze stemmingswisselingen

Onrust in hoofd en lijf

Niet kunnen ontspannen

You get the picture.

 

Waar Het Begon

De eerste klachten begonnen op het einde van het middelbaar. Zware oververmoeidheid en een depressie maakten dat ik me door het laatste jaar heen sleepte. Ik studeerde af, maar was opgelucht om een nieuw hoofdstuk te beginnen. Op kot in Antwerpen. Ik kijk nog steeds met warme gevoelens terug op die tijd, ook al zat ik toen nog niet top in mijn vel – dit kwam pas jaren later.

Na een jaar begon er echter iets te kriebelen. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door psychologie en waarom mensen zich gedragen/voelen/uiten op een bepaalde manier. Maar gezien mijn gezondheidsgeschiedenis, heb ik de stap naar een universitaire studie nooit durven zetten. Tot anderhalf jaar later. Ik verhuisde van Antwerpen naar Gent en ik pikte in het midden van het jaar in.

Ik besef nu dat ik geen echte stress kende, tot dan… Ik liep verloren in een grote studentenstad zoals Gent. Ik voelde de prestatiedruk. Mijn gezondheid begon me weer parten te spelen. Oude klachten kwamen bovendrijven en ik voelde me wegzakken.

Het Keerpunt

Alleen, dit keer was ik vastberaden om mezelf te genezen. Ik moest en zou weten wat er precies aan de hand was. Én achterhalen wat ik eraan kon doen. Dit was de koppige + perfectionistische Ram die de bovenhand nam.

Doktersbezoeken volgden. Tientallen testen in het ziekenhuis. Maar, alles bleek normaal. “Niets aan de hand, mejuffrouw!”. Ik zat met de handen in het haar. Want ik was helemaal op!

Dit klinkt zwaar en dat was het ook. Ik was dan ook heel opgelucht wanneer een bepaalde dokter – gespecialiseerd in het chronisch vermoeidheid syndroom, spasmofilie en fybromyalgie – met mij meedacht. Ze probeerde het volledige plaatje te begrijpen. Nu zou ik zeggen “ze had een holistische bril op”, maar toen kende ik het woord nog niet. Ik werd verwezen naar een diëtist, kreeg yoga- en meditatie-oefeningen en een visitekaartje van een therapeut.

Start Van Een Blog

Wat een klik was dit. Ook al was dit maar het begin van een lange zoektocht, toch had ik opnieuw hoop. Puzzelstukjes leken in elkaar te vallen.

Tijdens deze periode – we zijn nu 2014 – startte ik een blog om mijn vernieuwde eetstijl te delen. Love Eating Healthy was de naam (kan je nog steeds vinden op Google). Schrijven + koken werden mijn uitlaatkleppen en ik begon me stilletjes aan beter te voelen.

Als ik een tijdje later – op mijn 24ste – de liefde van mijn leven ontmoet, blijkt al snel dat “goed voor jezelf zorgen” een gemeenschappelijke deler was. Zo beslisten we om samen een blog te starten en onze gezonde kookkunsten met de wereld te delen. Return The Flavour is geboren.

Italië

Fast forward naar het nu. Ik woon samen met Maxime en Oona (ons dochtertje, °2019) in randje Antwerpen. Hiervoor hebben we twee jaar in Italië vertoefd.

Ik had ontslag genomen en zag de tijd in Italië als een sabbatjaar. Return The Flavour werd verder gezet vanuit ons appartementje in Lucca. Maar – net zoals bij mijn studie – begon er iets te knagen. Ik wou iets zinvols gaan doen.

Ik ging diep graven in mezelf en het internet, en stuitte op integrativenutrition.com. “Dit is het! Ik zou een schitterende Health Coach zijn. Met een Holistische visie. Oh my god, ja!” De puzzel klikte nog wat verder in elkaar. Ik startte mijn opleiding en de rest is geschiedenis.

Het Nu

“Als ik een handleiding voor mezelf kan creëren, kan jij dat ook.” – Deze mantra neem ik mee in mijn coaching. Hoe uiteenlopend de doelen van mijn cliënten ook zijn, ik ga graag naar de kern. En deze luidt meestal om het evenwicht te herstellen tussen energie hebben en rust vinden bij jezelf. Om te durven luisteren naar je buikgevoel. Om te vertrouwen in je lichaam, opdat het weet wat het moet doen om zichzelf te herstellen.

Tot slot geloof ik ook, meer dan ooit, dat perfect eten & leven NIET bestaat. Dat moet ook niet. Gezondheid zal altijd een avontuur blijven, zonder eindbestemming. En dat is dik oké.

Ik klink alvast op jouw avontuur. Misschien mag ik me ooit gelukkig prijzen om er een rol in te spelen ☺️

Veel liefs, Hannelore

Wil jij gezonder eten en leven? Maar weet je niet waar te beginnen?

Ontvang een gratis holistische startersgids bij inschrijving op mijn wekelijkse nieuwsbrief.

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids