IMG_20181227_202011

Onze Food-Top 5 van 2018

Liefste vrienden, het is alweer de laatste week van het jaar, kunnen jullie dat geloven? We hebben een ongelofelijk jaar achter de rug met heel wat plezier in de keuken, leuke reizen en spannende wendingen (yes, onder andere een baby die popelt om hallo te zeggen)!

In naam van Return the Flavour willen we daarom even de tijd nemen om iedereen heel erg te bedanken voor het lezen, delen, maken, proeven, … van onze blogposts en recepten! Enkel en alleen door jullie blijven we doen wat we doen!

We kijken terug op een heel geslaagd 2018 en kunnen niet wachten om te zien wat 2019 voor ons in petto heeft! Op het gebied van de blog zal het concept lichtjes veranderen, maar we zijn ervan overtuigd dat het vast en zeker de moeite waard zal zijn. We hopen dan ook om jullie te kunnen blijven entertainen met onze content, meer dan ooit op een meer gerichtere, meer persoonlijke, meer allesomvattende en vooral meer inspirerende manier.

Wat we alvast nu kunnen vertellen is dat de hoofdfocus van de website voornamelijk zal komen te liggen op Hannelore haar online platform voor holistische gezondheidscoaching. In de loop van het voorjaar zal hier meer duidelijkheid en uitleg over gegeven kunnen worden, maar over het algemeen is het plan om het deel van onze recepten uit te breiden met een bredere focus op levensstijl en welbevinden. Het delen van lekkere recepten zullen we samen blijven doen (Maxime is nu eenmaal een heel goede kok ;-)), maar Hannelore zal de rest van de website met veel plezier en passie beheren.

Omdat de laatste dagen en uren van 2018 wegtikken vonden we het ook een leuk idee om eens terug te blikken op enkele populaire gerechten van het voorbije jaar. We stelden een top 5 samen van recepten die duidelijk zowel bij jullie als bij ons in de smaak zijn gevallen. Hier komt ie!

Havermoutkoekjes met banaan en chocolade

Het allereerste recept dat we in 2018 publiceerden bleek meteen een schot in de roos. Wijzelf hebben deze koekjes ontelbare keren gemaakt, maar ook van jullie kregen we af en toe een foto toegestuurd met jullie creaties! Heel leuk, vooral blijven doen die foto’s ;-)!

Waarom deze havermoutkoekjes niet mochten ontbreken in de top 5? Ze zijn heel gemakkelijk klaar te maken, je hebt slechts enkele ingrediënten nodig, ze zijn niet onnodig zoet, en smaken top als snack! Ook hebben we ze al een paar keer cadeau gedaan, dat vonden de mensen ook heel fijn!

Appel – hazelnoot kaneelbroodjes

Deze kaneelbroodjes zijn iets uitdagender, maar met een klein beetje geduld zal je rijkelijk beloond worden! Bij ons is het inmiddels lang geleden dat we ze maakten (voel je vrij om ze ons cadeau te doen na de geboorte… ;-)), maar ook deze mochten niet ontbreken in deze blogpost. Het recept behoort ook tot de meest populaire recepten van 2018.

Good old kippenbouillon

Hmm, bouillon… Weinig woorden aan vuil te maken, maar altijd een welgekomen opkikker wanneer je je wat “under the weather” voelt en wilt opwarmen. Wil je meer lezen over de vele gezondheidsvoordelen, klik zeker op de link hierboven!

Gebakken gele rijst

Na onze reis naar Myanmar in februari dit jaar, konden we niet genoeg krijgen van de Aziatische keuken. We creëerden daarom deze heerlijke rijstschotel met al de rijkelijke smaken die Myanmar ons heeft geboden. Met succes zo blijkt, want jullie hebben deze gebakken rijst ook al meermaals tevoorschijn getoverd in jullie keuken :-)!

Cashew– ahorngranola

Het laatste recept dat we in 2018 op jullie afvuurden was er eentje om je vingers bij af te likken. Gemakkelijk, crunchy, heerlijk geurend, smaakvol, … deze granola heeft het allemaal! Wij zijn fan, jullie ook? Trouwens, ook dit gerecht is een heel leuk geschenk, dus heb je nog inspiratie nodig voor een klein (gast)geschenk, dit is sterk aan te bevelen ;-)!

Voilà, dit was het voor dit jaar. We wensen jullie alvast het allerbeste voor 2019 en hopen jullie terug te zien in het nieuwe blogjaar!

Veel liefs, Hannelore & Maxime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids