IMG_4890

Scampi-curryhapje

Klein maar fijn, dat is het motto van dit recept! Onlangs wilden we een hapje maken voor dertig personen op een feest. Het moest makkelijk te maken zijn, niet al te duur en ook voldoen aan ieders smaakpapillen. Natuurlijk ook aan ieders intoleranties. Zo moest het hapje onder andere bereid worden zonder zuivel en was de aanwezigheid van uien en knoflook een no-go. Met andere woorden, Return the Flavour-proof. Zie hier ons scampi-curryhapje!

Lekker krokante scampi’s worden hier vergezeld van een zacht currysausje. Het recept voor dit sausje heb ik gestolen van mijn broer, al durf ik dit te betwisten nu ik hem hier zo eervol vermeld :).  Het smaakt erg fris en lichtzuur door de aanwezigheid van enkele appels. We gebruiken wat bouillonpoeder als smaakmaker, probeer bij voorkeur een zo puur mogelijke variant te vinden in een biowinkel, zonder toevoegingen als glutamaat of een overdosis zout. Als je dit niet kan vinden, geen probleem, dan laat je dit gewoon weg! De koriander geeft een pittige toets aan deze overheerlijke appetizer. Bovendien is het een licht mini-gerechtje dat je eetlust alleen maar aanscherpt. Een hapje dat zo goed als iedereen kan bekoren!

– Maxime

Tip: Bak enkele groenten (paksoi, sojascheuten, ..) even in de wokpan, voeg de scampi en het sausje toe aan deze groenten en tover dit hapje om tot een smaakvolle volwaardige maaltijd!

De ingredi├źnten voor 8 hapjes:

  • 32 scampi’s
  • 4 stengels selder
  • 2 appels, geschild
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 1 el olijfolie
  • 3 tl currypoeder
  • 1 tl bouillonpoeder (natuurlijk, zonder smaakversterkers)
  • snufje zeezout
  • handje verse koriander

Keukenbenodigdheden: een staafmixer

3, 2, 1.. go!

1. Laat de fijngehakte selder en appels rustig stoven in de olijfolie op een matig vuur, in een diepe kookpot.

2. Voeg na 10 minuten stoven het curry – en bouillonpoeder toe en laat nog enkele minuten stoven.

3. Giet de kokosmelk erbij, meng goed en mix fijn met een staafmixer.

4. Zeef de gemixte saus en breng op smaak met een beetje zout. Je currysausje is klaar!

5. Dep de ontdooide scampi droog met wat keukenpapier. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en bak hier de scampi in. Kruid met wat zeezout en currypoeder. Enkele minuten is genoeg!

6. Serveer de saus en scampi samen in een klein kommetje met een beetje fijngehakte koriander. Tijd om te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids