IMG_7600

Soep van butternut en rode linzen

Een verwarmende pompoensoep kan er bij mij altijd in. Laat het dan nog eens een heerlijke maaltijdsoep zijn door er rode linzen aan toe te voegen, en ik ben helemaal verkocht!

Door de perfecte balans tussen hartig (door de linzen) en zoet (door de pompoen en een appel) is deze soep van butternutpompoen en rode linzen een echt feest voor de smaakpapillen. Al zeg ik het zelf! Voor een extra kick voeg ik er graag gember toe, maar voel je vrij om dit weg te laten.

Ben je nieuw met rode linzen, dan zet ik graag even kort de gezondheidsvoordelen van deze voedzame peulvruchten op een rijtje…

Linzen…

  • zijn een goede bron van vitamines B, magnesium, zink en kalium.
  • zijn heel vezelrijk en kunnen dus meehelpen aan een goede darmflora.
  • zijn rijk aan plantaardige eiwitten en ijzer.
  • bevatten polyfenolen, stoffen uit planten met sterke antioxidanten.

Je merkt het al, deze soep bevat een hele reeks aan vitamientjes :-)!

Veel kookplezier en laat het je smaken!

Xx Hannelore

 

Aan de slag!

Ingrediënten:

1 butternutpompoen (+- 1,5 kg)

150 g rode linzen, afgespoeld

1 rode appel, geschild en in blokjes gesneden

1 ui (of 1 prei)

1 eetlepel olijfolie

zout + peper naar smaak

1 theelepel gedroogde tijm

3 cm gember, geraspt (optioneel)

1 liter gefilterd water

 

Extra benodigdheden:

Staafmixer

 

 

Ready, set, go:

  • Snijd en schil de pompoen en appel in stukken. Zet aan de kant.
  • Snijd ui (of prei) in stukjes. Laat deze kort aanstoven in een eetlepel olijfolie (of boter).
  • Voeg de pompoen, linzen, kruiden en gember toe.
  • Vul de kookpot met 1 liter water (totdat de groentes onder staan) en breng aan de kook.
  • Laat gedurende 20 minuten zachtjes doorkoken. Check even of de pompoen gaar is.
  • Zet de mixer erin en mix totdat er geen brokken meer in je soep zitten.
  • Proef en kruid bij indien nodig.
  • Serveer met krokante broccoli uit de oven, pitten en zaden, of ander lekkers naar keuze!