IMG_4977

Supergroene smoothie

Fifty shades of green, jawel! Veel of weinig tijd, thuis of op vakantie, een goed ontbijt is voor ons de enige juiste start van een energieke dag. Ontbijten kan je op verschillende manieren doen. Zo kan een kom havermout enorm smaken en eten we nu en dan zelfs wafels als ontbijt. Omdat we ons de voorbije dagen in een tropisch land waanden en wel wat afkoeling konden gebruiken, maken we nu een verkoelende smoothie als ontbijt! Als we heel eerlijk zijn kan je best zeggen dat we nooit echt smoothiefans van het eerste uur waren, maar deze smoothie is ons misschien wel stilletjes aan aan het bekeren!

Dit verkwikkende drankje boordevol vitaminen kan je op duizend-en-één manieren maken. Zo lang het maar ‘smooth’ ofwel glad en smeuïg is! De groene kleur komt door de spinazie. Deze groente bevat veel voedingsvezels, vitaminen en antioxidanten en zou zelfs je libido verhogen! Deze smoothie is met een scheutje water gemaakt, zo is hij helemaal lactosevrij en behoorlijk licht. De avocado zorgt voor de romige toets. Als je niet graag bananen eet, dan kan je deze ook vervangen door enkele stukken mango of een handjevol blauwe bessen. Zo blijft de smoothie toch overwegend groen, maar met een licht zoete toets.

Het duurt slechts enkele minuten om deze smoothie te maken. Zo kan je dit perfect ‘s ochtends doen! Als je liever toch enkele minuten langer slaapt, kan je dit heerlijke ontbijt ook alvast ‘s avonds maken voor de volgende ochtend. Bewaar je smoothie in dit geval in een glas met een folietje over. Je zal merken dat je best verzadigd bent en er weer enkele uren voluit tegenaan kunt!

– Maxime

Voor 2 smoothies:

  • 1 banaan
  • 1/2 rijpe avocado
  • 1 stengel selder
  • 1/2 komkommer
  • 2 volle handjes bladspinazie
  • 200 à 250 ml koud water

Keukengerei: een blender

Hier gaan we!

1. Was de selder en de spinazie zorgvuldig. Snij de banaan, avocado, selder en komkommer in grote stukken.

2. Doe alle groenten en fruit samen in de blender. Voeg het water toe.

3. Laat de blender draaien tot je een smeuïge smoothie krijgt. Geniet van deze vitaminenboost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids