IMG_20200125_135850

Veggie curry met kikkererwten

Wanneer de temperaturen buiten met het vriespunt flirten, kan je me met deze curry heel blij maken! Het is naar mijn bescheiden mening echt het ultieme comfortfood!

Waarom? Wel, deze veggie curry heeft het allemaal… Het is een zalige smaakbom, je maakt slechts één kookpot vuil, je kan veel ineens maken om in te vriezen en het zit daarenboven boordevol groentjes – lees vitaminen – en pittige specerijen – maar niet té pittig!

Vertelde ik al dat het geschikt is voor mensen die veganistisch, vegetarisch en glutenvrij eten? Jup, het is als het ware een gerecht met het potentieel om vele harten te veroveren! Wat denk je? Zet jij het ook gauw op je menu ;-)?!

Laat het je smaken!

Liefs, Hannelore

Ps: dit recept is geïnspireerd door een ouder recept op de blog: deze zachte curry met kip.

Veggie curry met kikkererwten

Voor 4 à 6 porties:

  • 1 tl van elk: kurkuma, komijn, kaneelpoeder
  • 2 tl currypoeder
  • 2x 300g kikkererwten uit blik, afgespoeld
  • 3 wortels
  • 3 selderstengels
  • 200 g champignons
  • ½ Chinese kool
  • 2 el geraspte kokos
  • 300 ml volle kokosmelk uit blik
  • 300 ml passata
  • 50 ml water
  • 2 el olijfolie
  • snufje zout
  • optioneel: 1 tl chilivlokken

Handen uit de mouwen!

  1. Gebruik een brede, diepe braadpan of grote gietijzeren pot. Zet deze op het hoogste vuur.
  2. Meng alle specerijen en laat deze een minuut opwarmen in de pan. Roer goed, ze mogen niet verbranden. Verwijder uit de pan! Dit is je specerijenmix om er later opnieuw bij te voegen.
  3. Hak alle groenten in stukjes en spoel de kikkererwten af. Doe alle groenten (behalve de champignons en kikkererwten) in je braadpan en bak 5 à 10 minuten in olijfolie op hoog vuur. Voeg als laatste de champignons en kikkererwten toe en laat nog 5 minuten doorbakken.
  4. Voeg de specerijenmix, de geraspte kokos en een snufje zout toe. Laat nog enkele minuten bakken.
  5. Doe nu de passata, de kokosmelk en het water erbij. Roer goed door en proef vooral goed! Als je wat extra pit wil, voeg dan de chilivlokken toe.
  6. Werk af met wat fijngehakte koriander en een scheutje kokosroom of –yoghurt (als je dit toevallig hebt staan ;-)) en serveer met je lievelingsgranen en groenten. Geniet ervan!