Wortel en pastinaak ovenschotel herfst

Wortel en pastinaak ovenschotel met kaneel

Herfst in een notendop, dat is dit gerecht! Een snel en lekker recept waarbij de oven het meeste werk doet én waarbij je altijd restjes overhebt. Ideaal om op voorhand te maken en te meal preppen.

Dit is een recept naar mijn hart. Heerlijk zoet, makkelijk en snel klaar te maken, én gegarandeerd een winner bij elke ‘niet-groenten-liefhebber’ ;)!

Je oven doet ook het meeste werk, lekker handig. En de herfstige kaneelgeur krijg je er gratis en voor niets bij. Ben je al aan het watertanden? Yes… Haha dan ga ik je niet langer bezig houden. Smakelijk!

Liefs, Hannelore

Ps: Graag meer van dit soort mealprep-recepten? Goed nieuws, want binnenkort geef ik een online workshop “gezond koken voor de week”. Klik hier voor alle info (of om je direct in te schrijven, het wordt de moeite!).

Wortel en pastinaak ovenschotel met kaneel

Dit heb je nodig:
6 wortels
2 pastinaken
2 el olijfolie
Snuf zeezout
Royale snuf kaneel

* Je kan deze hoeveelheden natuurlijk aanpassen aan je eigen wensen/grootte van je gezin.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de wortel en pastinaak in blokjes van +/- 1cm. (Tip: als je biologisch koopt volstaat het om de groentes schoon te schrobben met een schuursponsje, je hoeft dan niet te schillen).
  • Meng de blokjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, zout en kaneel.
  • Plaats in de oven en laat bakken voor ongeveer 30 à 40 minuten. Ik vind ze het lekkerste als ze een bruin randje beginnen krijgen.
  • Dit gerecht past bij zowat elke herfstmaaltijd, get creative! Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids