IMG_20200229_074521-02

Worteltaart Havermout

Vind jij je klassieke havermout wat saai worden… Dan moet je zeker deze versie proberen! Verrassend lekker is het, mijn workshoppers van vorige week kunnen dit beamen ;-)!

Worteltaart havermout… het klinkt misschien een beetje gek, maar wat ik ermee bedoel is dat deze havermout gemaakt wordt zoals je een worteltaart zou maken. Met onder andere geraspte wortel, kaneel, een vleugje gember, noten en eventueel gezoet met een lepeltje ahornsiroop. Jum!!

Wat heb je nodig? 

3 el havermout (glutenvrij indien nodig)

200 – 220 ml plantaardige melk (probeer ook eens half water, half melk… maakt het extra creamy!)

1/2 wortel, geraspt

1/2 tl gember, geraspt

1/2 tl kaneel

1/4 tl nootmuskaat (optioneel)

1/2 el kokos- of olijfolie

snuf zout

klein handje walnoten, ter afwerking (optioneel)

ahornsiroop, ter afwerking (optioneel)

 

Hoe maak je het?

Ik vind havermout het lekkerste wanneer het vers gemaakt is in een pannetje op het vuur. Voor dit recept raad ik aan om het dus zo te doen ;-)!

Easy peasy:

  1. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook.
  2. Eens de havermout kookt, zet je het op een lagere stand en laat je het 5 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Roer regelmatig.
  4. Voeg eventueel iets meer water of melk toe als de havermout aan de bodem begint te kleven.
  5. Wanneer de havervlokken het meeste vocht hebben opgenomen en zacht zijn geworden, is het klaar! Zo gemakkelijk is het!
  6. Giet ten slotte in je favoriete ontbijtkom, werk af met noten en zoetstof (ik vind het eigenlijk zoet genoeg van zichzelf!).

Laat het je smaken!

Liefs, Hannelore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids