yoghurtmousse met kaki

Yoghurtmousse met kaki, hazelnoot en chocolade

Heb je binnenkort gasten over de vloer, maar heb je geen zin om veel tijd te besteden aan een ingewikkeld dessert? Dan is dit gerecht voor jou! Met slechts 4 ingrediënten tover je deze lekkere yoghurtmousse te voorschijn. De versiering (fruit, noten, chocolade) kan je zelf naar hartelust toevoegen of weglaten! Lekker makkelijk, toch?

Ikzelf heb gekozen om de mousse te versieren met fijngehakte hazelnoot, chocolade en stukjes kaki (ook wel persimmon genoemd). Dit zorgt ervoor dat je dessertje zoet smaakt, maar ook niet té zoet ;-). Ideaal dus als je een gezonder alternatief aan je gasten wilt kunnen voorschotelen, zonder teniet te doen aan smaak!

Trouwens, dit gerecht maakte ik ook klaar tijdens mijn workshop “plantaardig koken voor de feestdagen” afgelopen maand. Hoewel yoghurt niet plantaardig is (het is zuivel ;-)), kan het heel gemakkelijk vervangen worden door een plantaardig alternatief zoals kokos- of amandelyoghurt. Dit dessertje is dus aanpasbaar aan je publiek, wat het nóg makkelijker maakt in mijn ogen!

Loopt het water je al in de mond? Ik laat je niet langer in spanning… Hier komt het recept!

Benodigdheden voor 6 à 8 personen: 

500g natuurlijke yoghurt (volle Griekse of kokosyoghurt werkt goed)

½ tl vanillepoeder (ik gebruik 100% gemalen vanillestokjes = Bourbon)

zeste van 1/2 citroen

2 el ahornsiroop

3 kaki’s

een handje hazelnoten

een reep chocolade (puur > 80%)

 

Bereidingswijze:

– Schil en snijd de kaki’s in kleine blokjes en zet opzij.

– Klop de yoghurtmousse op met een elektrische klopper (handmixer). Hiervoor doe je de yoghurt, vanille, citroenzeste en ahornsiroop in een kom en klop je deze op in een paar minuten. Je wilt als eindresultaat een lopende mousse die lekker licht en luchtig smaakt.

– Proef even en voeg meer ahornsiroop of zeste toe naar smaak.

– Hak hazelnoten en chocolade fijn. Je kan de noten even warmen in een hete pan voor extra bite, maar dit is optioneel.

– Begin nu met het garneren van je dessertglazen. Vul de glazen met een laagje fruit met daarop een laagje yoghurtmousse. Plaats de glazen in de koelkast als je het dessert nog niet onmiddellijk opdient. Werk af met noten en chocolade vooraleer je gaat serveren.

– PS: je kan de mousse dus makkelijk in de koelkast bewaren als je ze nog niet meteen wilt opdienen. Evengoed kan je ze à la minute maken en onmiddellijk op tafel zetten. Je kan dus bekijken wat het beste voor jou werkt :-)!

Laat het je smaken !!

Xx Hannelore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids