IMG_5440

Zachte curry met kip

Namaste! Geen keuken bestaat uit meer geuren en kleuren dan de Indische. Dankzij enkele reizen ben ik helemaal verzot op al het lekkers wat India te bieden heeft. Ook Hannelore houdt van dit rijke, intense smakenpalet. Wat soms vervelend is, is dat uien en zuivel erg vaak gebruikt worden in Noord-Indische gerechten. Daarom hebben we een curry gemaakt die boordevol smaak zit, en vrij is van zuivel, uien, knoflook en noten!

Een hartverwarmende curry is het ideale gerecht om een herfstige avond wat kleur te geven. Deze versie bevat lekker veel groenten en een krokante kipfilet. De romige toets krijg je door kokosmelk te gebruiken, sojayoghurt zorgt voor een lichtzuur accent. Specerijen zijn de blikvangers in onze curry, we maken onze eigen mix waar je niet aan kan weerstaan! Een van de specerijen is kurkuma; dit is de gemalen versie van een wortelsoort die onder meer ontstekingsremmend werkt. Ook verse koriander mag niet ontbreken! Dit behoorlijk intense kruid zit boordevol smaak en geeft dit gerecht veel karakter. Wie houdt van pittig eten kan ook een theelepel chilivlokken toevoegen.

Deze curry is heel snel en gemakkelijk te maken! Alle ingrediënten vind je in iedere grote supermarkt en we gebruiken maar één pan voor dit gerecht. Een eenvoudige salade of een beetje quinoa is een ideale aanvulling voor deze exotische topper. Eet smakelijk!

– Maxime

Voor 4 personen:

  • 1,5 tl van elk: kurkuma, komijn, kaneelpoeder
  • 2,5 tl currypoeder
  • 600 à 800 g (bio) kipfilet
  • 2 el ongezoete sojayoghurt
  • 1 paprika
  • 4 selderstengels
  • 1 courgette, zaadlijsten verwijderd
  • 200 g champignons
  • handvol verse koriander
  • 3 el geraspte kokos
  • 300 ml volle kokosmelk uit blik
  • 300 ml passata
  • 50 ml water
  • 2 el olijfolie
  • snufje zout
  • optioneel: 1 tl chilivlokken

Handen uit de mouwen!

1. Gebruik een brede, diepe braadpan. Zet deze op het hoogste vuur.

2. Meng alle specerijen en laat deze een minuut opwarmen in de pan. Roer goed, ze mogen niet verbranden. Verwijder uit de pan. Dit is je specerijenmix.

3. Meng de kipfilets met de sojayoghurt, 3 tl van de specerijenmix en een snufje zout. Wrijf de kip goed in met deze gekruide yoghurt.

4. Bak de kipfilets in de braadpan 2 minuten aan iedere zijde op hoog vuur, in twee el olijfolie. De bedoeling is dat de kipfilets een krokante buitenkant hebben maar nog niet gaar zijn vanbinnen. Verwijder uit de pan

5. Hak alle groenten in stukjes en doe in de braadpan. Bak ongeveer 5 minuten in olijfolie op hoog vuur. Voeg de fijngehakte koriander,de rest van de specerijenmix, de geraspte kokos en een snufje zout toe. Laat nog enkele minuten bakken.

6. Doe nu de passata, de kokosmelk en het water erbij. Roer goed door en proef vooral goed! Als je wat extra pit wil, voeg dan de chilivlokken toe.

7. Leg de kipfilets in de saus en dek de pan af. Laat ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen tot de kip helemaal gaar is.

8. Werk af met een beetje sojayoghurt en fijngehakte koriander en serveer met een frisse salade of een beetje quinoa. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder eten en leven?
Op een Holistische manier?

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

En ontvang een gratis startersgids